Dirkslandstraat 85c, Portiekwoning in Rotterdam

Verkocht

Ga terug

Omschrijving

Weg is weg! Dit leuke 3-kamerhoekappartement met een balkon aan de voor- en achterzijde is centraal gelegen in een complex dat is aangewezen als gemeentelijk monument. De "Vissenkommen", zoals het project ook wel genoemd wordt, zijn vier portiekblokken in de wijk Pendrecht die hun naam danken aan de uitstekende ramen in de kopgevels. De ramen zijn geplaatst in een betonnen erker met afgeronde hoeken. Daardoor lijken ze op een vissenkom of een televisiescherm.

De "Vissenkommen" zijn gebouwd in de jaren ’50, door de architect Harry Nefkens. Naast de uitstekende ramen zijn ook de tegels in de gevel bijzonder. Het gevelvlak waarin de ramen zijn geplaatst is voorzien van zeegroene verticale tegels. De woonlagen rusten op een vrijwel open onderbouw. Er is vrij zicht tussen de straat en het binnenterrein, wat de portiekblokken een open karakter geeft. In 2003 zijn de complexen zorgvuldig gerenoveerd; de gevels zijn gereinigd en de stenen entrees zijn vervangen door glazen puien.

Het appartement is zeer centraal gelegen; aan de overzijde van de weg vind je een winkelstrip (Slinge en Plein 1953) met verschillende winkels, zoals Albert Heijn, Dirk van den Broek, ING, Action en Primera. Sta je 's avonds in de keuken en ben je wat vergeten, even oversteken en je hebt het in huis! Verder zijn er voldoende scholen, sportverenigingen (o.a. voetbal en fitness), natuurgebieden (Zuiderpark) en openbaar vervoer (metro en bus) aanwezig.

Portiek met bellentableau, brievenbussen en onlangs geplaatste videofooninstallatie. De grote raampartijen geven een open en fris effect. Direct naast de ingang is de berging behorend bij het appartement gesitueerd.

3e verdieping:
Ruime hal met bergkast, toilet en toegang tot alle vertrekken. In het toilet is de cv-ketel geplaatst.

De woonkamer geeft toegang tot het aan de achterzijde gelegen balkon (westen). In de woonkamer zelf is de "vissenkom" goed zichtbaar, een echte eyecatcher; door de grote vensterbank is het mogelijk om een leuk hoekje te creëren waar je heerlijk kan zitten; met een kop thee, een dekentje en het winterzonnetje door het glas heen... Zie je het al voor je?

Aan de voorzijde is de keuken gelegen, deze beschikt over een 5-pitsgaskookplaat, afzuigkap, oven, koelkast en vaatwasser. Vanuit de keuken is de badkamer en het balkon (oosten) toegankelijk.

De badkamer bestaat uit een douchegedeelte, wastafel en designradiator.

De ouderslaapkamer en tweede slaapkamer (met aansluiting voor de wasmachine) zijn beide aan de voorzijde van het appartement gelegen.

Bijzonderheden
- de woning is op erfpacht gelegen; de erfpachtscanon is afgekocht voor de gehele duur van de erfpacht (t/m 25 augustus 2102)
- het complex betreft een gemeentelijk momument
- verwarming en warm water middels cv-ketel
- de gehele woning is voorzien van dubbel glas
- de VvE bedraagt € 111,33 per maand
- er is sprake van een zelfbewoningsplicht
- notaris is voorbehouden aan de verkoper


Deel op:  

Kenmerken

Prijs:
€ 129.500,- k.k.
Postcode:
3086CJ
Woningtype:
Portiekwoning
Soort bouw:
bestaand
Kamers:
3
Slaapkamers:
2
Woonoppervlakte:
61m²
Inhoud:
210m³
Bouwperiode:
1956-1956

Locatie

Reageer

Stuur door