Dickensstraat 16, Hoekwoning in Rotterdam

Verkocht

Ga terug

Omschrijving

Middenin de schrijvers- en dichtersbuurt in Lombardijen, staat deze leuke 5-kamer HOEKeengezinswoning met royale voor-, zij en achtertuin met een parkeerplaats op eigen terrein. U heeft zo altijd een plekje voor uw auto!

Een geliefd stukje Rotterdam-Zuid met van twee werelden het beste. Enerzijds bevind je je in een wereldstad, en zijn alle stadse faciliteiten toegankelijk en makkelijk bereikbaar. Anderzijds heeft deze kindvriendelijke wijk een vriendelijk, rustig en dorps karakter.

Binnen 20 minuten bent u in het centrum van Rotterdam, maar in- en nabij Lombardijen is ook volop vertier te vinden.

Wat dacht u van “Baroeg”, een begrip in Nederland in de cultuursector voor bijzondere concerten. Gaat u graag uit eten, of een drankje doen? Het meest gastvrije “Feijenoord-cafe” van Rotterdam; "'t Haantje" aan de Bierens de Haanweg met terras is op loopafstand.

Voor kinderen is het een heel fijne wijk om op te groeien. De wijk heeft veel sport- en speelveldjes. Op loopafstand bevindt zich een actieve speeltuinvereniging “Pascal”, die talloze activiteiten organiseert voor jong en oud. Ben je daar uitgespeeld? Op de fiets, enkele minuten verder, zijn in Vreewijk nog meer speeltuinen te bezoeken.

En er is meer te doen voor kinderen: “Kinderboerderij de Kooij”, de educatieve tuin, en de "Bouwspeeltuin" aan de Maeterlinckweg zijn slechts enkele voorbeelden. Basisscholen zijn goed vertegenwoordigd in deze wijk, waar relatief veel (jonge) gezinnen wonen.

Bent u natuurliefhebber? Het Spinozapark heeft naast sportmogelijkheden ook een indrukwekkende verscheidenheid aan planten en bloemen, en niet te vergeten; het ruime Bijenpark vlakbij deze woning is een fijne wandelomgeving in elk seizoen.

Op de fiets kunt u ook gemakkelijk een van de dichtbij zijnde sportscholen of fitnesscentra bezoeken (Healthcenter, Oosterbaan Gym, of de Zonnetrap). Verder zijn er o.a. voetbalverenigingen, tennisvereniging "de Enk", en handbalvereniging "Atomium" in de omgeving te vinden.

Winkels zijn op loopafstand (bijvoorbeeld de winkelstrip aan de Spinozaweg). Ook met bus, auto of fiets zijn in de omgeving winkels, en winkelcentra waar u naar hartenlust kunt shoppen (Winkelcentrum Keizerswaard of Winkelcentrum Zuidplein, waarvandaan u met metro, bus en tram alle kanten op kunt). Treinstation Lombardijen is eveneens op korte afstand.

Voor ieder wat wils dus!

Deze heerlijke ééngezinswoning is echt een buitenkansje qua ruimte, opzet en ligging. U kunt hier vast een paleisje van maken!

Via de ruime betegelde voortuin betreed je de woning, en kun je via de zijschutting de achtertuin in. U heeft een eigen parkeerplaats op eigen terrein (met toestemming van de Gemeente Rotterdam).

In de lichte betegelde hal bevindt zich een toilet, ruime opbergruimte en meterkast en een trap naar de eerste verdieping.

De woonkamer is ruim en licht en voorzien van een plavuizen vloer, met vloerverwarming. De open keuken geeft de ruimte net dat beetje extra, en het zorgt voor nog meer lichtinval.

De keuken in hoekopstelling is licht en landelijk en van alle gemakken voorzien. Een magnetron, gaskookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasser en Amerikaanse koelkast.

Zowel via de keukendeur, als via de schuifpui kunt u de ruime achtertuin betreden. Deze is betegeld, onderhoudsarm, beschikt over een ruime overkapping en een stenen schuur. De zijtuin is overdekt, waardoor het kan dienen als opslag voor de fiets(en) of scooter(s).

Op de eerste verdieping bevinden zich twee ruime slaapkamers, waarvan één met een vaste kastenwand.

De badkamer beschikt over een douchecabine met een moderne douche met massagefuncties. Een nette dubbele wasbak en badkamermeubel. Tevens is hier een tweede toilet en een bidet.

Op de plek waar zich ooit de badkamer bevond, is nu de aansluiting voor wasmachine, droger en een wasbak.

Via de trap komt u op de zolder met dakkapel, waar twee slaapkamers en veel kastruimte zijn gerealiseerd.

Kortom een heerlijk ruim huis, waar u alle kanten mee uit kunt!

Wacht niet te lang, en kom deze unieke woning snel in het echt bekijken en wie weet zit u hier van de zomer heerlijk aan de barbecue onder de overkapping in uw fijne achtertuin!

Bijzonderheden
- de woning is op eigen grond gelegen en voorzien van kunststof kozijnen en dubbel glas
- parkeerplaats op eigen terrein
- verwarming en warm water middels CV-combiketel
- zonnescherm aanwezig aan zowel de voor- als achterzijde van de woning
- notaris voorbehouden aan de verkoper


Kenmerken

Prijs:
€ 319.000,- k.k.
Postcode:
3076SE
Woningtype:
Hoekwoning
Soort bouw:
bestaand
Tuin:
Ja, noord-westen
Kamers:
5
Slaapkamers:
4
Woonoppervlakte:
81m²
Perceeloppervlakte:
225m²
Inhoud:
335m³
Bouwperiode:
1961-1961

Locatie

Interesse in deze woning?

Voor al uw vragen kunt u ons bellen op
010 - 432 23 55 of stuur een mail naar info@mom-makelaardij.nl