Bovenstraat 47, Eindwoning in Rotterdam

Verkocht

Ga terug

Omschrijving

In de historische dorpskern Oud-IJsselmonde, met de typische ruimtelijke structuur van een Boven- en Benedenstraat, mogen wij u aanbieden deze unieke dijkwoning, daterend uit het begin van de 20e eeuw, met dakterras, 3 verdiepingen, garage en authentieke details. De tijd heeft hier even stil gestaan, maar dat heeft ook zijn charme!

De nog bestaande winkelpuien aan de Bovenstraat laten zien dat in vroegere jaren vooral winkels en bedrijfjes hier gesitueerd waren. Zo ook op nummer 47. Bij het naar binnengaan hoort u de winkelbel nog altijd klingelen, veel (oud-)bewoners zullen zich het sigarenwinkeltje wel herinneren; in de volksmond “Hammetje” genoemd. Je kon hier niet alleen terecht voor tabak, maar ook voor tijdschriften en heel veel snoep!

De jaarlijks terugkerende “Paardenmarkt” is een ware trekpleister in en rondom de Bovenstraat; er is tijdens dit drie dagen durend spektakel van alles te beleven voor jong en oud; een braderie, bingo, schapen scheren, fototentoonstelling, live-muziek, etc.

Wonen in een wereldstad als Rotterdam met openbaar vervoer, scholen en uitvalswegen (A16/Van Brienenoordbrug) in de directe nabijheid, maar toch het dorpse karakter, wat zich kenmerkt door de “Adriaen Janszkerk”, de “Gouden Leeuw”, het “Koetshuis”, bewoners die elkaar groeten en de charmante architectuur van woningen!

Enthousiast geworden? Belt u ons dan snel voor een bezichtiging!

Entree/hal, waar vroeger het “sigarenwinkeltje” was. U heeft hier toegang tot de aan de voorzijde, op dijkniveau gelegen woonkamer. De woonkamer heeft een bergkast en sfeervolle gashaard. In de ramen is glas-in-lood verwerkt.

Via het “sigarenwinkeltje” komt u middels een opstapje in de tweede woon-/eetkamer, alwaar u het royale dakterras kunt betreden. Ook hier is een gashaard en heeft u toegang tot de keuken.

In de ruimte waar de keuken is geplaatst, komt u middels een steektrap in het onderhuis terecht. Hier is de badkamer, het toilet, bergkasten en een bergruimte, welke doorloopt onder de dijk. Ook kunt u de garage middels een deur van binnen uit betreden. De garage heeft een stalen roldeur en een eigen kadastrale aanduiding (Benedenstraat 8).

De bovenverdieping beschikt over 3 slaapkamers en veel zolderruimte.

Bijzonderheden
- Het betreft een "bieden vanaf prijs".
- De notaris is voorbehouden aan verkoper.

Afmetingen:
Entree: 4,20m. x 2,00m.
Woonkamer (voorzijde): 5,49m. x 3,30m./1,74m.
Woonkamer (achterzijde): 3,84m. x 2,63m.
Keuken: 2,71m. x 1,50m.
Dakterras: 4,60m. x 4,50m.
Slaapkamer 1 (voorzijde): 4,36m. x 3,16m.
Slaapkamer 2 (achterzijde): 2,76m. x 3,11m.
Slaapkamer 3 (achterzijde): 3,06m. x 2,68m.
Onderhuis: 4,18m. x 4,02m.
Badkamer: 1,66m. x 1,07m.
Toilet: 1,23m. x 0,94m.
Garage: 4,60m. x 4,50m.


Kenmerken

Prijs:
€ 174.000,- k.k.
Postcode:
3077BB
Woningtype:
Eindwoning
Soort bouw:
bestaand
Garage:
Ja
Kamers:
5
Slaapkamers:
3
Woonoppervlakte:
86m²
Perceeloppervlakte:
78m²
Inhoud:
370m³
Bouwperiode:
1912-1912

Locatie

Interesse in deze woning?

Voor al uw vragen kunt u ons bellen op
010 - 432 23 55 of stuur een mail naar info@mom-makelaardij.nl